Click here to download Analytic and Data sufficiency and Data interpretation material 
click here to download analytic and logical reasoning  materials.

January 2011Infosys Placement Paper:-

1) In a game of dice, 2 dice thrown at each turn.The score at each turn is taken as the product of number on 2 dices.there were five turns(rolls).second roll is 1 less than first n (like this ... the relationship between third n second,third n fourth,fourth n fifth ) were given.Find the score in first roll,second roll,third roll,fourth roll.(jus giving an idea abt question and don know the exact relationships).

2) Matrix problem repeated from prev paper
there are 3 males A,B,C and 3 females X,Y,W. they played 18 games of
golf altogether.
1. A scored 94
2. X scored 106
3. Y scored 102.
4. Z scored 100.
5. B and C scored 96 and 98 and don't no who's score what??
6. A's wife beats C's wife.
7. there are two couples whose sum of scores is same.
Determine who's wife is who and scores of B and C.


3) A girl had several dollars with her. she went out for shopping and spent half of them in shopping mall,being generous she had given 1 dollar to the beggar. After that she wqent for lunch and spent the half of the remaining and gave 2 dollars as tip to the waiter.Then she went to watch a movie and spent the half of remaining dollars and
gave autorikshaw-wala 3 dollars. This left her with only 1 dollar.How many dollars did she had with her at the beggining.

4) A person says that his son is 5 times as old as his daughter and his wife is 5 times older than his son and he is twice the age of his wife . The sum total of all the ages equals the age of the grand mother who celebrated her 81st birthday today.
How old was his son?

5) A bargain hunter bought some plates for $ 1.30 from asale on saturday,where price 2 was marked off at each article .On monday she went to return them at regular prices,and bought some cups and saucers from that much amount of money only.
the normal price of plate were equal to the price of 'one cup and one saucer'.In total she bought 16 items more than previous. saucers were only of 3 cents hence she brought 10 saucers more tahn the cups,How many cups and saucers she bought and at what price?

6) A jeweller prepared a window display each displaying 3 of the 7 jems at a time . They were methyst,opal,sapphire,emerald, ruby and garnet.Displayed according to the following conditions:-
1 A sholud always be displayed on the left window and D on the right.
2 Ruby should never come with any of D or G.
3.E should always be with S.
then some 4 questions were asked on this. easy
#1 which combination is appropriate?
AOS;ADR;AES(ans).
#2 which condition is correct in the right window?
#3 Ruby can be displayed with following other two?
#4 S can be displayed with the following other two on left side window?

7) Racing competition.Participants were from 3 tribes
Sonorean-always says truth
Midorean-alternatively says T and F ,not with any particular start.
Nororean-always False
A says-1. C obstructed me at the last moment ,which caused me to losethe race.
2. C always speak true
3. c is the winner.
B says - 1. A is the winner.
2. c says false always.
C says- 1.B won the Race
2. I didn't caused any obstruction to A at the last time.
IDentify the tribes of each.

8) A boss tells 1/6 th of his life in child hood,1/12 of his in youth and 1/7 of his in bachelor,five years after his election
a son was born whom was died four years ago at half his final age. find the boss age.
ANS.:74 ths solution a/6+a/12+a/7 +5......

9) Two thieves went to the museum to stole the diamonds first thief stole half of them and while going he took another two and left. Second, third and fourth did the same and there was zero diamonds at the end. How many diamonds initially at the beginning?

Similar to Q. No. 193 Stolen Mangoes from Shakuntala Devi - More Puzzles Ans: 79

10) A, B, C are the husbands and D, E, F are their wives not in that order. They are playing the Golf following these conditions. D, E, F and B scores are as follows 106,102,100 and 94.A and C scores are 98 and 96 not in that order as their names are not displayed. Two couples get the same score. B wife beat the A wife list out the wives names and the scores they got.

Ans:
Hus Wife Score Total
A F 98 102 200 100 198
B D 94 106 200 106 200
C E 96 100 96 102 198

January 2011Infosys Placement Paper:-

1) In a grass field if 40 cow could eat for 40 days.The same grass field can feed 30 cows for 60 days.how long will it feed 20 cows?

2) An Eraser, Pencil, Notebook together costs $1.00. Notebook costs more than the cost of 2 Pencils. 3 Pencil costs more than 4 Erasers. 3 Erasers costs more than a Notebook.
How much does a pencil costs? (5M)

3)  Four persons A,B,C,D were there. All were of different weights. All Four gave a
statement.Among the four statements only the person who is lightest in weight of all
others gave a true statement.

A Says : B is heavier than D.
B Says : A is heavier than C.
C Says : I am heavier than D.
D Says : C is heavier than B.
Find the lightest & List the persons in ascending order according to their weights. (5M)

4)  A man was travelling to a place 30 miles away from starting point. he was speeding at 60 miles/hr. but when he came back, his car got breakdown and half an hour was wasted in reparing that. altogether he took 1 hr for return journey. Find the avg. speed of the whole journey.

5) I'M NOT VERY SURE REGARDING THIS QUESTION.
A detective was assigned to generate a code using 4 digits, so that no one could break it. he knew that if the code starts with 0,5 or 7 it will be cracked. so how many numbers can be formed using 4 digits.

6) A cow was standing on a bridge, 5feet away from the middle of the bridge. suddenly a lightning express with 90 miles/hr was coming towards the bridge from nearest end of the cow.seeeing this the cow ran towards the express and managed to escape when the train is one feet away from the bridge. if it would have ran to opposite direction(ie away from train) it would have been hit the train one ft away from the end of the bridge. Calculate the length of bridge.


7) there are 3 towns attacked by 3 dragons-x,y,z. Number of days x attack a town is equal to number of days y attacking another town. Number of days x attack is equal to half the square root of number of days z attacking a town.number of days y attacking the town is twice the square root of z.calculate how much days the curse of each dragon be.

8) A town have a population of 500000 and 42% of males and 28% of females are married to same town. find the total number of males

9)  A and B came back home after their exam and their father asked them about the test.
A replied-- 1/3rd of my answers were wrong
B replied-- 5 of my answers were wrong but together we got 3/4 of answers right.
How many questions were there for the exam?

10) We are given 100 pieces of a puzzle. If fixing two components together is counted as 1 move ( a component can be one piece or an already fixed set of pieces), how many moves do we need to fix the entire puzzle.
Ans: 18

January 2011 Infosys Placement Paper:-

1)  If a die has 1,6 and 3,4 and 2,5 opposite each other how many such dies can be made.

2) There are three boxes , In one box Two white balls , In two box 2 black balls In three box 1 white &1 black
The lables on the boxes are not correct.Then you have to open one box and to find the colour of the balls in all boxes.

Solution: Open the box labled black& white If white balls are there then the box labled with white balls
contain black balls and labled with black balls contain one black and one white ball and viceversa
if two black ballsare there.


3) there are containing 5 , 7 , 14 , 16 , 18 , 29 balls of either red or blue in colour. Some boxes contain only red balls and others contain only blue . One sales man sold one box out of them and then he says " I have the same number of red balls left out as that of blue ".

Which box is the one he solds out ?

Ans : total no of balls = 89 and (89-29 /2 = 60/2 = 30

and also 14 + 16 = 5 + 7 + 18 = 30

4) A chain is broken into three pieces of equal lenths containing 3 links each. It is taken to a backsmith to join into a single continuous one . How many links are to to be opened to make it ? Ans : 2.

5) when the actual time pass 1hr wall clock is 10 min behind it when 1 hr is shown by wall clock, table clock shows 10 min ahead of it when table clock shows 1 hr the alarm clock goes 5min behind it, when alarm clock goes 1 hr wrist watch is 5 min ahead of it assuming that all clocks are correct with actual time at 12 noon what will be time shown by wrist watch after 6 hr

Ans---5:47:32.5

(n X 60 )50/60 X 70/60 X 55/60 X 65/60

6) complete the following
a. $ * * $ @ * ? ?
# @ @ # # $ ? ? some what simillar like this...but not clear.
b. 1 , 3 , 7 , 13 , 21 , __ , 43 Ans : 31
c. 1, 3, 9, __ , 16900

7) A girl took part in a (some) game with many others in a circular closed circuit. After pedaling for several minutes, he found that 1/3th of the cyclists ahead of her and 3/4th of the cyclists behind him together formed the total no. of participants. How many were participating in the race?

8) OF all pets i have, except 2 all are rabbits
OF all pets i have, except 2 all are fish
OF all pets i have, except 2 all are cats
How many rabbits, fish and cats are there?

9) given
carpenter + painter = 1100
painter + electrician = 3200
electrician + plumber = 5100
plumber + mason = 2200
mason + labour = 3000
labour + painter = 1100
find every person's cash? (i dont know the exact amount mentioned above.)

7) out of 30 questions, the three persons A,B & C answered 45 correct answers, B answered 55% of A, B and C together answered 25 % more of what A answered.
Find how many answers each answered?

8) Jim,Bud and sam were rounded up by the police yesterday. because one of them was suspected of having robbed the local bank. The three suspects made the following statements under intensive questioning.
Jim: I'm innocent
Bud: I'm innocent
Sam: Bud is the guilty one.
If only one of the statements turned out to be true, who robbed the bank?


9) There are two containers on a table. A and B . A is half full of wine, while B, which is twice A's size, is onequarter full of wine . Both containers are filled with water and the contents are poured into a third container C. What portion of container C's mixture is wine ?

10)  A wall clock loses 10 minutes every 1 hour. In 1 hour by the wall clock , a table clock gets 10 minutes ahead of it. In 1 hour by the table clock an alarm clock falls 5 minutes behind it. In 1 hour of the alarm clock, a wristwatch gets 5 minutes ahead it. At noon, all 4 timepieces were set correctly. To the nearest minutes, what time will the wrist show when the correct time is 6 p.m. on the same day ?


Infosys Placement Paper Pattern 2010:-


Questions = 70 ; time limit = 75 minutes. Sectional cut-off in each section its around 60% in Logical Reasoning part and 50% in Verbal Ability. no negative marking Offline (paper & pen) test.

Analytical & Logical reasoning:(30 question : 40 minutes)
English section: (40 question : 35 minutes)

Infosys Placement Paper 2010:-

Analytical reasoning:-

1. A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?

Ans: 4 boys and 3 girls.

2. In a soap company a soap is manufactured with 11 parts. For making one soap you will get 1 part as scrap. At the end of the day u have 251 such scraps. From that how many soaps can be manufactured?

Ans: 25.

3. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second.4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.

Ans : 25296.

4. Every day a cyclist meets a train at a particular crossing. The road is straight before the crossing and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 10 Kmph. One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing. What is the speed of the train?

Ans: 60 kmph

5. Two twins have certain peculiar characteristics. One of them always lies on Monday, Wednesday, and Friday. The other always lies on Tuesdays, Thursdays and Saturdays. On the other days they tell the truth. You are given a conversation.

Person A-- today is Sunday my name is Anil
Person B -- today is Tuesday, my name is Bill
What day is today?

Ans: Today is Tuesday

Directions 6:10  

In each of the questions given below which one of the five answer figures on the right should come after the problem figures on the left, if the sequence were continued ?
Answers 6-10

6 E. 7. C 8. B 9.E 10. D

Directions 11-15: Each problem consists of a problem followed by two statements. Decide whether the data in the statements are sufficient to answer the question. Select your answer according to whether:
(A) statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
(B) statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
(C) both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
(D) each statement alone is sufficient
(E) statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

11. If x and y are both positive integers, how much greater is x than y?
x + y = 20
x = y²
A.
B.
C.
D.
E.
Ans: C


Hi friends…this is the 2010 placement paper……………….
1.. Joe's age , Joe's sister's age and Joe's fathers age sums up to a century. When sox s as old as his father, Joe's sister will be twice as old as now. When Joe is as old as his father then his father is twice as old as when his sister was as old as her father

Ans: Joe=20 sister=30 father=50

2. At 6'o clock clock ticks 6 times. The time between first and last ticks was 30sec. How much time it takes at 12'o clock.?

Ans. 66 sec. 2 marks.

3. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total no.of remaining bullets is equal to that of one has after division. Find the original number divided.

Ans: 18

4. A ship went on a voyage after 180 miles a plane started with 10 times speed that of the ship. Find the distance when they meet from starting point.

Ans: 200

5. A man sold two cows for Rs. 210 at a total profit of 5 %. He sold one cow at a loss of 10% and another at a profit of 10%. What is the price of each cow?

Ans: Rs. 150 and Rs. 50


Questions 11- 15 are to be answered on the following data

A causes B or C, but not both, F occurs only if B occurs, D occurs if B or C occurs,E occurs only if C occurs, J occurs only if E or F occurs, D causes G, H or both, H occurs if E occurs, G occurs if F occurs

11. If A occurs which of the following must occurs
I. F and G
II. E and H
III. D

(a) I only
(b) II only
(c) III only
(d) I,II, & III
(e) I & II (or) II & III but not both
Ans. (e)

12. If B occurs which must occur
(a) D
(b) D and G
(c) G and H
(d) F and G
(e) J
Ans. (a)

13. If J occurs which must have occurred
(a) E
(b) either B or C
(c) both E & F
(d) B
(e) both B & C
Ans. (b)

14. Which may occurs as a result of cause not mentioned
I. D
II. A
III. F

(a) I only
(b) II only
(c) I & II
(d) II & III
(e) I,II & III
Ans. (c)

15. E occurs which one cannot occurs
(a) A
(b) F
(c) D
(d) C
Ans: (b)